Ne brinite od danas sve je pod našim videonadzorom bezbednost je naša briga....

Video nadzor koji smo mi postavili pruža vam sigurnost u svakom trenutku na svakom mestu.

--> :-o --> :-I --> :-)

BEŽIČNI INTERNET KOD NAS MOŽETE OBEZBEDITI

ZA 60E GODIŠNJE PRETPLATE

Instalacija IP sistema u 10 koraka

Instalacija IP sistema u 10 koraka

DESET KORAKA DO USPEŠNE INSTALACIJE IP VIDEO NADZORA: UVOD
Istražićemo 10 koraka koje profesionalci u oblasti video nadzora mogu preduzeti da bi uspešno implementirali sistem IP video nadzora. To su :

Korak 1: Biranje mrežne kamere
Važno je izabrati kamere koje odgovaraju potrebama vaše firme. To uključuje kamere koje mogu biti pan/tilt/zoom, vandal-proof, weather-resistant ili fiksne dome. Svi tipovi kamera se mogu pomešati u jedinstven sistem IP video nadzora koji će ispuniti vaše bezbednosne potrebe. Takodje moramo razmotriti i to da nisu sve mrežne kamere iste. Neke jeftine mrežne kamere u početku mogi biti primamljive ali profesionalci u ovoj oblasti moraju razumeti koliko komponente mrežne kamere utiču na njene performanse i iždržljivost.

Korak 2: Kompresija
Svi digitalni sistemi video nadzora koriste neku vrstu kompresije digitalnog videa. Veoma važno je izabrati pravu kompresiju i odlučiti se izmedju zakonom zaštićenih ( JPEG 2000) ili industrijskih standardnih kodeka kao što su MJPEG ili MPEG-4. Kompresija takodje odredjuje koji snimci su prihvatljivi na sudu tako da je ovo jako važno za bezbednosne inastalacije i instalacije video nadzora.

Korak 3: Video menadžment

Današnji video sistemi mogu proceniti situacije i preduzeti odgovarajuču akciju umesto da samo pasivno snimaju. Alati video menadžmenta zavise od aplikacije i mnogih drugih faktora koje treba razmotriti. Mi ćemo uzeti u obzir dostupan bendvit, kapacitete skladištenja, skalabilnost, kontrolu frame rate-a i mogućnost integracije.

Korak 4: Skladištenje
Kada odredjujemo potrebe skladištenja uzimamo u obzir frame rate (broj frejmova u sekundi), dužinu čuvanja snimljenog videa,zahtevana redundansa, koji tip skladištenja najbolje odgovara npr, skladištenje u mreži ili van mreže.

Korak 5: Pripajanje analognih kamera

Dakle imate analogne kamere? One takodje mogu biti integrisane u sistem mrežnog video nadzora koristeći video servere. Analogna kamera se jednostavno poveže na video server koji digitalizuje, kompresuje i prenosi video putem mreže. ovo može koristiti da bi se smanjili troškovi instalacije jer možemo nastaviti da koristimo staru opremu. Medjutim u nekim slučajevima nije dovoljno konvertovati video strim analogne kamere u digitalni jer u tom slučaju postoje ograničenja u kvalitetu slike.

Korak 6: Bežično umrežavanje

Nekad su bežična rešenja najbolja i najisplativija opcija za sisteme video nadzora. Recimo u istorijskim zgradama gde bi instalacija kablova oštetila enterijer ili tamo gde je potrebno premeštati kamere na nove lokacije (npr. gradilišta). ova tehnologija se može kotistiti i za udaljene lokacije da bi se izbeglo skupo podzemno kabliranje.

Korak 7: Dizajniranje mreže

Dizajn svake mreže je specifičan i odgovara potrebama korisnika. Pre izbora kamera važno je razmotriti IP adresiranje i transportne protokole sa metodama prenosa, bendvit, skalabilnost i sigurnost mreže.

Korak 8: Bezbednost

Bezbednost videa je jedan od najvažnijih koraka u kreiranju uspešne instalacije IP video nadzora. Skoro sve aplikacije za video nadzor i bezbednost sadrže osetljive informacije koje ne bi trebalo da budu dostupne svima sa internet konekcijom. Birajući pravu bezbednosnu opciju kao čto su firewall-ovi, virtuelne privatne mreže (VPN) i zaštitu putem lozinki eliminisaćete brige da će IP video nadzor biti otvoren javnosti.

Korak 9: Vruće tehnologije

Danas se mnogo više videa snima nego što bi bilo ko mogao da nadgleda ili pretražuje. Stoga je sledeći trend u IP video nadzoru inteligentni video. Napredne mrežne kamere mogu imati ugradjenu detekciju pokreta i upravljanje dogadjajima. Takodje još inteligentniji algoritmi kao što je prepoznavanje registarskih tablica, brojanje ljudi , prepoznavanje lica mogu biti ugradjeni u sistem za video nadzor i bezbednost. Spajanjem mrežnih kamera i inteligentnog videa dobija se pouzdaniji i efikasniji sistem od onih sa digitalnim video rekorderima i drugih centralizovanih sistema.

Korak 10: Iskustvo

U poslednjih nekoliko godina hiljde sistema ip video nadzora su instalirani i mnoge lekcije su naučene. Od jednostavnih stvari kao što je postavljanje kamere i uslovi osvetljenja do rada sa IT odeljenjima i tehničarima da bi se rešili problemi kao što je "peak time" (vrh protoka podataka u mreži) za mrežnu upotrebu.

 

Kontakt

IT Fuzija Leposavić

IKT company

Radno vreme
Ponedeljak-Petak od 09-19h
Subota - Nedelja od 09-17h

Elektronska pošta: [email protected]
Faks: 02884661
Broj mobilnog telefona: 0658623161
http://www.fuzija.co.rs
Informacije: Pib - 102729321
Matični broj - 55104611
Šifra delatnosti - 72600

  • Srbija (Kosovo i Metohija )
  • 38218 Leposavić
  • Dositeja Obradovića yu 1/7